Veelgestelde vragen

Moet mijn kind een IQ test gedaan hebben?

Jouw kind hoeft niet getest te zijn. Als je kind wel getest is dan hoeft dit geen cijfer boven de 130 te zijn. Een IQ test kan om zoveel redenen een lager cijfer aangeven. Wel is een vermoeden van hoogbegaafdheid wenselijk. 

Hoelang duurt een begeleidingstraject?

Dat ligt aan de hulpvraag. Gemiddeld zal een begeleidingstraject neerkomen op 5 tot 10 contactmomenten met je kind. Daartussen kunnen de gesprekken met je/jullie en met school en/of externe partijen plaatsvinden. 

Moeten wij in Harderwijk wonen om begeleiding te kunnen krijgen?

Nee hoor, dat hoeft niet. Het voordeel van Harderwijk is dat het centraal ligt. Dus ik kan alle kanten uit. In principe werk in een straal van 25-30 km om Harderwijk heen. Overleg hierin is altijd mogelijk. 

Wat als ik nog twijfel of dit de juiste plek voor mijn kind is?

We kunnen een vrijblijvend kennismakingsgeprek plannen, ook kan je je inschrijven voor de online inzicht sessie.

Kan ik in termijnen betalen?

In overleg is dat zeker mogelijk. 

Waar vindt de begeleiding plaats?

De begeleiding zal bij jullie thuis zijn. Waar je kind in zijn/haar vertrouwde omgeving is.

Kunnen ouders ook begeleiding krijgen?

Dat kan zeker. Ik kan je/jullie als ouders helpen om je kind te begrijpen en te ondersteunen. Ook kan ik samen met je/jullie kijken naar hoe het op school gaat en wat daar andere keuzes in kunnen zijn. 

Kan ik een vergoeding voor de begeleiding krijgen?

Het is mogelijk om de begeleiding (soms gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit PGB. Dit betekent: Persoons Gebonden Budget. Hierbij is een hoog IQ geen reden tot toewijzing, maar problemen die daaruit voort zouden kunnen komen wel. Bijvoorbeeld; sociaal zich niet of moeilijk kunnen redden, faalangstig zijn met alle gevolgen van dien, slecht in zijn/haar vel zitten of zelfs niet meer naar school willen/kunnen. Ik kan met je meedenken over het aanvragen van PGB en je hierin begeleiden. Voor meer informatie over PGB, zie de website van de rijksoverheid en/of die van de zorgwijzer.

Kan ik op korte termijn met mijn kind terecht?

Ik geef altijd binnen 24 uur een reactie op je bericht of aanvraag. Jouw kind kan daarnaast op korte termijn (binnen 1-2 weken) terecht bij mij voor individuele begeleiding.

jijbentuniq

info@jijbent-uniq.nl

06 13 98 45 24

Neem contact op
Wil je meer weten of liever direct een kennismakingsgesprek inplannen?
Ik hoor graag van je!